Filmy gotowanie

Przeszukaj katalog

Zestawienie najlepszych i najpopularniejszych filmów w których występuje gotowanie. Zobacz zwiastuny, oceny, oraz dowiedz się kto reżyserował i jacy aktorzy występowali w tych filmach.

Obsesja

6,5
5,2
Po 20 latach od ich głośnego romansu, który wstrząsnął czytelnikami tabloidów, w życiu znanego małżeństwa pojawia się aktorka szukająca informacji do filmu o ich przeszłości. Czy poradzą sobie z tą presją?
Lochy, smoki i... pyszna potrawka z potworów? Poszukiwacze przygód zagłębiają się w przeklęte podziemia z misją ratunkową, przy okazji gotując tamtejszym monstrom piekło.
Świat według Kiepskich przedstawia osobliwe perypetie Ferdynanda Kiepskiego (Andrzej Grabowski), jego rodziny i sąsiadów. Główny bohater to postać nieprzeciętna – totalny leń i niepoprawny kombinator w wiecznych finansowych tarapatach, jednakże obdarzony niepospolitą inwencją, skłaniającą go do coraz bardziej oryginalnych przedsięwzięć. Od 1998 roku widzowie Polsatu śledzą wydarzenia, o których – jak mawia Ferdynand Kiepski – „nie śniło się nawet fizjologom”. Bohater był… w ciąży z ufoludkiem, skonstruował perpetum mobile, wysłał w kosmos teściową, skraplał głupotę, hodował w domu wirtualne świnie, sklonował żonę w warunkach domowych…


Szef

6,2
Carl Casper (Jon Favreau) jest szefem kuchni renomowanej restauracji w Los Angeles. Podchodzi do pracy z wielką pasją, a każda potrawa, którą wymyśla, to prawdziwe dzieło sztuki. Jednak kłótnia ze znienawidzonym krytykiem kulinarnym (Oliver Platt), w której znaczący udział ma niefortunny i niezwykle popularny wpis Carla na Twitterze oraz wynikły z tego konflikt z właścicielem restauracji (Dustin Hoffman), powodują, że Carl rzuca pracę. Postanawia zacząć wszystko od nowa, korzystając ze wsparcia przyjaciół – pięknej kelnerki Molly (Scarlett Johansson), z którą romansuje, swojej byłej żony (Sofía Vergara) i jej obecnego partnera (Robert Downey Jr.). Wkrótce nowy projekt szefa staje się głośny w całej Ameryce, zaś Carl zyskuje sławę twitterowego celebryty.

Czekolada

7,4
Samotna matka przeprowadza się z młodą córką do spokojnego francuskiego miasteczka, gdzie otwiera nietypową czekoladziarnię - w samym środku postu.
Han Ji Yu pracuje w firmie produkującej alkohol. Pewnego dnia dyrektor daje mu zadanie: przekonać Park Ki Hoona, świetnego szefa kuchni, do reklamowania ich nowego produktu. Cały problem polega na tym, że mężczyzna odmawia jakichkolwiek wystąpień, a jego restauracja znana jest z tego, iż panuje w niej całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu. Ji Yu jest jednak osobą, która łatwo się nie poddaje i zamierza zrobić wszystko, by namówić Ki Hoona do współpracy. Wkrótce między mężczyznami pojawia się nić porozumienia, każdego dnia przeradzająca się w coś więcej niż przyjaźń.
Ichijou Souta w pełni poświęca się swojej pracy. Jego jedyną przyjemnością jest ciepły posiłek, który przyrządza sobie po powrocie do domu. Jednak zawsze musi go jeść sam, bowiem uwielbia doświadczać kolejnych smaków, będąc... całkiem nagim! Uważa, że tylko to pozwala mu poczuć się całkowicie wolnym. Gdy umiera jego ukochana babcia, mężczyzna wyrusza do jej domu na wsi, gdzie w dzieciństwie spędzał wiele czasu. Na miejscu poznaje Miki Mahiro, właściciela pobliskiego warzywniaka, który zdążył zaprzyjaźnić się z panią Ichijou. Chłopak potrafi wyśmienicie gotować i oferuje swoją pomoc Soutcie w realizacji przepisów, których babcia nie zdążyła dla niego przyrządzić. Wkrótce tajemnica Souty przez przypadek zostaje odkryta przez zszokowanego Mahiro.
Hozumi Yutaka jest młodym pracownikiem biurowym, który potrafi stworzyć przepyszne potrawy z czegoś całkowicie niepozornego. Jednakże z powodu traumy z przeszłości jada je w samotności i nie jest w stanie z nikim podzielić się swoimi daniami. Wszystko zmienia się w chwili, gdy podbiega do niego mały chłopiec, Ueda Tane, proszący go o jego kulkę ryżową. Wtedy Yutaka przypadkiem poznaje Uedę Minoru, brata dziecka, który od tej chwili proponuje mężczyźnie wspólne spożywanie posiłków. Mimo początkowych oporów, mężczyzna zgadza się i zaczyna odkrywać, czym jest prawdziwe rodzinne ciepło, którego tak mu brakowało.
Prem, Dynamite i Samsi to trójka przyjaciół studiująca na kierunku gastronomicznym. Ich największym marzeniem jest dostanie się do programu kulinarnego, w którym wygrana otwiera drzwi do kariery międzynarodowej. Pewnego dnia Prem wpada na młodego studenta medycyny, Tena. Kiedy chłopak próbuje jego kuchni, z miejsca przypomina sobie restaurację, do której przychodził ze swoją tragicznie zmarłą matką. Chwytając się nadziei na zamknięcie tego bolesnego rozdziału, Ten prosi Prema, by ten nauczył go gotować. Wkrótce studenci zakochują się w sobie.
Sylvie mieszka w Brest w Bretanii z dwoma synami, Sofianem i Jean-Jacquesem. Razem tworzą zgraną, szczęśliwą rodzinę. Pewnej nocy młodszy z synów Sofiane zranił się, gdy był sam w mieszkaniu, a jego matka była w pracy. Incydent zostaje zgłoszony, a Sofiane umieszczony w pieczy zastępczej. Uzbrojona w prawnika, swoich braci i miłość dzieci, Sylvie jest przekonana, że może pokonać biurokratyczną i prawną machinę...
Słowa kluczowe

Proszę czekać…